Sinterklaas en Pinkeltje

Sinterklaas en Pinkeltje zijn al jaren goede vrienden van elkaar. Elk jaar wordt namelijk vanuit Pinkeltje een fantastisch Sinterklaasfeest gevierd, waarbij uiteraard Sinterklaas en zijn Pieten niet ontbreken.

Dit feest werd in de loop van de jaren op diverse locaties gevierd. Bij garagebedrijf van Dam zaten de kinderen altijd lekker warm boven de garage in volle spanning te wachten op de Sint. Later werd de St. Josefschool een vaste locatie voor de ontvangst van Sinterklaas en zijn gevolg. Zelfs is Sinterklaas een keer met brandweerauto en al bij de speeltuin aangekomen om in de tent de kinderen te voorzien van een cadeau en natuurlijk de overbekende pepernoten. Maar de laatste jaren komen de kinderen maar al te graag naar de boerderij van oom Rinus, waar natuurlijk ook Sint en zijn Pieten graag een bezoekje afleggen.

Vaak is het bezoek van Sint en zijn Pieten bij Pinkeltje niet alleen leuk, maar ook spannend. Hoe komt Sint deze keer weer naar binnen. Komt hij met zijn paard, komt hij met de bus, komt hij wel? En wat is er dit jaar weer gebeurd. Wat heeft Sint dit jaar weer meegemaakt en wat vertelt hij aan de kinderen van Pinkeltje. Is het niet een nieuwe mantel voor de Sint, dan is het wel samen taarten maken met de Sint. Misschien is het nu zeer populaire programma ‘Heel Holland Bakt’ wel hiervan afgekeken? Wie weet?
Nee, hoor dat is maar gekheid. Wat echter zeker geen gekheid is, is dat het bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten elk jaar weer een hoogtepunt is betreft de activiteiten van Pinkeltje. Jong en oud kijken ernaar uit. Iedereen is nieuwsgierig wat er dit jaar weer allemaal verteld wordt en niet te vergeten; heeft Sinterklaas en zijn Pieten ook voor mij een cadeau meegenomen. Veel zingen van ‘Zie ginds komt de stoomboot’, of ‘Daar wordt aan de deur geklopt’ en ‘Hoort de wind waait door de bomen’. Het zal dit jaar, in het jubileumjaar van Pinkeltje, niet anders zijn.

 

[gallery_bank type=”images” format=”masonry” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”random” special_effect=”grayscale” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”29″]