Schoolreisjes naar Speeltuin Pinkeltje

Onze speeltuin is sinds jaar en dag een favoriete bestemming voor schoolreisjes. Uiteraard voor de groepen 1 tot en met 3 van de basisschool, maar ook voor de kinderdagverblijven, is onze speeltuin een fijne plek om te bezoeken.                                                                                                                            Vaders, moeders, juffen en meesters trekken er met de kinderen op uit voor een heerlijke ochtend of middag spelen.

Dat kan ook prima in de speeltuin, want naast de leuke speeltoestellen zijn er gezellige en schaduwrijke zitgelegenheden waar je met elkaar even kan bijkomen van het springen, schommelen, klimmen en draaien. Tassen met drinken en eten worden uitgestald op de picknicktafels voor een verfrissing en een hapje tijdens het spelen.

Meestal wordt door de scholen gevraagd of er ruimte is in de speeltuin. Hierdoor wordt voorkomen dat meerdere scholen tegelijkertijd in de speeltuin aanwezig zijn. Als extra service wordt, indien nodig, door de onderhoudsploeg hekken voor de ingang geplaatst zodat de kinderen niet zo maar uit de speeltuin kunnen lopen en mooi onder toezicht van de schoolleiding zijn en blijven.

Na een heerlijke ochtend of middag spelen gaan de kinderen weer tevreden naar school en ruimen de mannen van de onderhoudsploeg de hekken weer op.

We zullen maar zeggen; Graag tot volgend jaar!

Ook dit jaar hebben weer een aantal scholen de speeltuin bezocht, te weten De Jozefschool, Mariaschool en Klavertje 4.

Daarnaast hebben de groepen 1 t/m 4 van de Mariaschool ook nog de speeltuin in het kader van 50 jaar Pinkeltje. Als traktatie kregen zij een speciaal Pinkeltje ijsje, voor deze gelegenheid ontworpen door ijssalon Roberto.