Pinkeltje-weer

Als u leest Pinkeltje-weer dan denkt u natuurlijk; waar gaat dat nu over? Ja, dat kunnen wij ons heel goed voorstellen. Maar diegene die al vele jaren betrokken zijn bij Pinkeltje weten wel beter. Want ja, wat speelt altijd een belangrijke rol bij de te organiseren festiviteiten in onze speeltuin? Juist ja; het weer.

De vele activiteiten die in de speeltuin worden georganiseerd, zijn voor toch wel een groot deel erg afhankelijk van het weer wat er op die dag is. En u kunt het gek vinden of niet? Maar meestal hebben we dan bij zo’n activiteit mooi weer.

Hoe dat kan? We kunnen het u niet vertellen, we weten het niet. Het is een raadsel, net als het verschijnen van Pinkeltje zelf tijdens het 50 jarig bestaan. Natuurlijk hebben we Pinkeltje ook gevraagd of hij daar soms iets van wist. Wat hij dan doet is je een beetje aankijken lachen en zegt; ‘Mooi weer toch vandaag?!’ Echt weer Pinkeltje-weer!!!

Ja, en eigenlijk kunnen we hem alleen maar gelijk geven. Meestal boffen wij heel erg met mooi weer als er in de speeltuin iets wordt georganiseerd. Of het nu gaat om de kinderspeelmiddag, de kinderrommelmarkt, de Franse avond of de nieuwjaarsborrel? Het is nagenoeg dan altijd Pinkeltje-weer. En of het nu zo is of Pinkeltje daar iets in wel of niet kan regelen? Ach, het maakt niet uit. We vertrouwen maar al te graag op ons eigen vertrouwde Pinkeltjeweer.