Pinkeltje en Pasen

Jarenlang waren Pinkeltje en de Paashaas dikke vrienden. Elk jaar als het paasweekend weer dichterbij kwam zochten zij elkaar op. Samen bedachten ze wat ze nu weer op paaszaterdag konden organiseren voor jong en oud.

Zo was het vaste prik dat op paaszaterdag de Paashaas al in alle vroegte druk bezig was om de paaseieren te verstoppen. In vroegere jaren in de wijk en later alleen in de speeltuin. Geen echte paaseieren natuurlijk maar metalen plaatjes in de vorm van een ei. Naast gewone eieren werden ook een aantal gouden verstopt. Omdat het heel erg veel eieren waren, werd de Paashaas gelukkig geholpen door Pinkeltje.

Op een afgesproken tijdstip kwamen de kinderen uit onze wijk naar de speeltuin om na het startsein van de Paashaas te gaan zoeken naar de eieren. Een leuke happening, want je hoorde her en der door de buurt heen de kinderen roepen, praten en juichen als ze weer één van de eieren hadden gevonden. Sommige kinderen waren misschien wat fanatieker dan andere, maar uiteindelijk had iedereen altijd wel één of meerdere eieren gevonden.

In de speeltuin teruggekomen konden de metalen eieren worden ingeleverd bij de Paashaas en kreeg je daar echte chocolade paaseitjes voor terug. O ja, de gouden eieren waren natuurlijk wat meer waard. Daar had de Paashaas rekening mee gehouden. Diegene die een gouden ei hadden gevonden, kregen iets extra’s.

Als iedereen weer terug was in de speeltuin, was het gezelligheid troef. De eerste jaren stonden ouders en kinderen wat te praten of waren ze lekker aan het spelen, maar later werd ook een echt paasontbijt voor iedereen georganiseerd. Lekkere dingen die horen bij een paasontbijt, zoals paasbrood, gewone broodjes, gekookte en gebakken eieren; je kan het zo gek niet bedenken, alles was er wel. De Paashaas dartelde rustig rond, ging graag met alle kinderen op de foto en na zo vroeg in de ochtend met elkaar gezellig bezig te zijn geweest, ging iedereen weer voldaan naar huis.

 

[gallery_bank type=”images” format=”masonry” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”random” special_effect=”grayscale” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”17″]