Niet alleen Pinkeltje is jarig, maar ook …

 

50 jaar geleden werd Buurtvereniging Pinkeltje opgericht en dat weet inmiddels iedereen in Oudewater.

Wat ook 50 jaar geleden begon is het verkopen van ijsjes vanuit de toen nog de melkwinkel van Jongerius aan de Leeuweringerstraat in Oudewater. Inmiddels is dit nu IJssalon Roberto geworden en wereldberoemd in heel Oudewater en omgeving om de smaak en kwaliteit van het ijs.  

Vele fietsers en dagjesmensen die naar Oudewater komen eten, na een bezoek aan de musea , de binnenstad of  de Grachtenvaert, een ijsje op deze bijzonder plaats in Oudewater.

Omdat ze beide jarig zijn, hebben Pinkeltje en Roberto samen plannen gemaakt om dit te vieren. Speciaal voor deze gelegenheid heeft Roberto een bijzonder ijsje gemaakt met als naam PINKELTJE IJS. Het is een vitaminerijk ijsje maar vooral lekker.

Afgelopen zaterdag is Pinkeltje bij IJssalon Roberto op bezoek geweest en heeft hij het eerste Pinkeltje ijsje mogen ontvangen. Pinkeltje heeft het ijsje natuurlijk ook geproefd en vindt het een heerlijke traktatie. Ook is hij trots dat er een ijsje naar hem genoemd is.

Op diverse gelegenheden kunnen de kinderen dit speciale ijsje in de speeltuin proeven. Nu maar hopen dat zij ook zo enthousiast zijn.