Speeltuin Pinkeltje krijgt meer ruimte!

De Buurtvereniging Pinkeltje heeft de gemeenteraad van Oudewater gevraagd of de brede haag die aan de speeltuin grenst mag worden verwijderd. Het weghalen van deze haag levert maar liefst 120 m2 extra ruimte op. De gemeente heeft afgelopen week hiervoor akkoord gegeven. De gemeente zal de haag verwijderen en Pinkeltje gaat zelf de ruimte opnieuw inrichten.

De gemeente is de eigenaar van Speeltuin Pinkeltje maar de speeltuin wordt geheel onderhouden door vrijwilligers van buurtvereniging Pinkeltje. En dat doen ze goed en netjes. De speeltuin trekt kinderen uit de hele stad en zelfs uit de omgeving. Het is altijd aangenaam vertoeven omdat alles keurig wordt bijgehouden, het gras altijd netjes gemaaid, alle speeltoestellen strak in de lak en de struiken keurig gesnoeid. In de speeltuin worden ook het hele jaar door leuke activiteiten georganiseerd.

Peter Kool, voorzitter van buurtvereniging Pinkeltje, vertelt dat de aanvraag om de haag te verwijderen redelijk vlot verliep. Samen met Peter Boere van het onderhoudsteam heeft hij tijdens een raadsvergadering de aanvraag toegelicht. “We zijn blij dat de gemeente wil meewerken. De veiligheid wordt vergroot door het weghalen van de brede haag maar we hebben ook al wat nieuwe ideeën voor de toekomst.” Allereerst zal de vrijgekomen ruimte ingezaaid en beplant worden. Dat gebeurt al in het voorjaar. De bomen die in de haag staan blijven staan en zorgen in de zomer voor extra schaduwplekken. Voor een later stadium zijn er ideeën om een ruimte voor ouderen te creëren. “Maar dat gaan we eerst overleggen met onze buurt. Binnen het bestuur zijn plannen voor een enquête over de exacte invulling.” De haag wordt door de gemeente binnenkort verwijderd. Op de nieuwe grens van het speeltuinterrein zal een hek worden geplaatst door de gemeente. De buurtvereniging richt op eigen kosten het (extra) terrein in, met gras en/of extra speeltoestellen.

Bron: IJsselbode, Margreet Nagtegaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *