Kunstmest

Hoewel de speeltuin mooi voorzien is van rubberen matten onder en rondom de speeltoestellen, die ervoor zorgen dat er voldoende demping is bij een mogelijke val uit het speeltoestel, is er ook nog meer dan voldoende gras te vinden. Gelukkig maar.

Maar hoe gek het ook klinkt; gras vraagt ook onderhoud. Uiteraard niet alleen grasmaaien hoort daarbij, maar ook de kwaliteit van het gras heeft de aandacht van de onderhoudsploeg. Om ervoor te zorgen dat het gras er elk jaar bij ligt als een groene ‘biljartlaken’, wordt voor het gras goed gezorgd. Voldoende voeding zogezegd hoort daar ook bij.

En hoewel dit geen afgesproken werk was en is, is het wel zo dat er altijd vanuit de wijk iemand was die voor de kunstmest en het strooien ervan zorgde. Willem Zwanenburg heeft jarenlang deze taak op zich genomen en zorgde daarom geregeld voor het strooien van de kunstmest. Later is deze taak met verve overgenomen door Piet van de Kloot met als gevolg dat niemand binnen buurtvereniging Pinkeltje zich druk hoefde en hoeft te maken over de kwaliteit en de groei van het gras.

Of toch misschien één persoon? Diegene die in de groeiperiode van het gras zijn handen vol had aan het gladmaaien van het gras. Want ja, kunstmest is uiteraard goed voor het gras en voor een mooi grasveldje in de speeltuin, maar betekent ook veel en regelmatig maaien van dit gras. Maar ach zullen we zeggen; wat is er mooier dan op een zonnige zomeravond fluitend met de grasmaaier aan de gang te gaan en dan met trots en plezier weer achterom te kijken als het gras er weer keurig bij ligt.

 

[gallery_bank type=”images” format=”masonry” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”random” special_effect=”grayscale” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”16″]