Interview met Sint en Piet

Het is net 18 november geweest en ja hoor; Sinterklaas en zijn vele Pieten zijn weer in het land. Het duurt dan ook niet zo heel erg lang meer of Sint en Piet zullen, net als andere jaren, ook bij Pinkeltje, op bezoek komen. Maar voordat het zover is, hebben we Sint en dé Piet even ergens opgezocht in Nederland. We vertellen natuurlijk niet waar want dat is geheim. Want ook van Sint en Piet wilden we graag iets weten over en van Pinkeltje. Net als bij de andere interviews stelden wij aan beiden de onderstaande vragen.

1. “Als ik aan Pinkeltje denk, dan…”
Piet hoort de vraag aan en roept meteen, voordat Sint nog wat kan zeggen: ‘Dan denk ik aan gezelligheid’. Het is altijd gezellig om op bezoek te gaan bij Pinkeltje want er gaat altijd wel iets fout op de ene of andere manier.
Sint beaamt dit, maar zegt er dan ook meteen achteraan dat het ‘altijd wel weer goed komt’. Er is altijd voor de kinderen een cadeautje en laten we vooral niet vergeten de vele pepernoten, die elk jaar weer met scheepsladingen vol, via de Hollandse IJssel worden aangevoerd.

2. “Het mooiste speeltoestel in de speeltuin is…”
Sint vindt de Apollo wel heel erg leuk. Je kan er in draaien, klimmen en klauteren, maar ook gewoon lekker uitrusten, terwijl een ander je lekker ronddraait.
Piet zegt dat hij het klimrek wel heel erg gaaf vindt. Een prima klimrek om goed te oefenen om zo zonder al te veel problemen op het dak te klimmen. Maar stiekem gezegd vindt Piet ook de glijbaan wel een super speeltoestel. Je kan er lekker van afglijden, wat ik, Piet dus, graag gebruik als oefening om van de daken af te glijden.

3. Pinkeltje organiseert elk jaar een aantal leuke activiteiten zoals o.a.
a. de Nieuwjaarsborrel,
b. het Paaseieren zoeken en de Paasbrunch,
c. de Spelletjesmiddag,
d. de Jeu de Boules – avond met de Franse hapjes e.d.
e. het Sinterklaasfeest.

“De leukste activiteit door het jaar heen bij Pinkeltje is…”
Sint en Piet kijken elkaar aan en beginnen ook beiden te lachen. Natuurlijk is de leukste activiteit door het jaar heen, het Sinterklaasfeest. Het feest waar elk jaar Sint en Piet zelf bij zijn en waar ze samen ook echt naar uitkijken. Lekker met elkaar limonade drinken en veel pepernoten eten. Natuurlijk ook liedjes zingen, de allerkleinsten trakteren op spekjes en natuurlijk voor ieder kind een leuk cadeau. Sint en Piet zien er nu al weer naar uit dat zij dit jaar ook weer komen. En dat is zeker bijzonder omdat dit jaar Pinkeltje 50 jaar bestaat. Piet staat te popelen van ongeduld en kan bijna niet meer wachten.

4. Nu Pinkeltje 50 jaar bestaat is het leuk om terug te kijken. De vele activiteiten en feesten bij Pinkeltje staan in het geheugen gegrift. Maar het leukste feest is/was…”
Sint en Piet kijken dan natuurlijk naar het leukste Sinterklaasfeest van Pinkeltje. Sint vertelt dat zij ooit een keer met de kinderen kleine en grote taartjes hebben versierd. Toen nog in de Josefschool. Het was toen wel heel erg gezellig maar ook werd het wel een beetje een rommeltje, kan Piet zich nog goed herinneren. Uiteindelijk kwam natuurlijk alles wel weer goed, zoals gebruikelijk, maar op de terugreis naar Spanje hebben Sint en Piet het er dat jaar nog regelmatig over gehad, hoe leuk het wel niet was.
Maar nu zijn Sint en Piet blij dat de kinderen lekker warm kunnen zitten in de boerderij van Rinus. Hij zorgt er altijd voor dat het er weer pico bello uit ziet en met de bushalte min of meer voor de deur.
Want Sint weet zich ook nog goed te herinneren dat er een keer iets was met de boot waardoor Sint met Piet een ander vervoermiddel moesten zoeken. Bij Hekendorp stopte de boot er mee en dus bracht een grote passagiersbus toen de oplossing. En dat was nog handig ook, want de bus stopte bij boer Rinus voor de deur.

5. “Als ik de ‘baas zou zijn van Pinkeltje’, dan zou ik…”
Nou zeggen Sint en Piet in koor; DAT DE SPEELTUIN VAN PINKELTJE BLIJFT EN DAT OVER 50 JAAR DE KINDEREN ER NOG STEEDS MET VEEL PLEZIER KUNNEN SPELEN.